Wat houdt vaktherapie in?
Beeldende therapie is een behandelvorm binnen vaktherapie voor mensen met psychische of psychosociale problemen. Door aan de slag te gaan met verschillende materialen zoals bijvoorbeeld verf, klei of hout kan je de problemen vorm geven en onderzoeken. Voorbeelden hiervan zijn paniekklachten, angstklachten, depressies, laag zelfbeeld en trauma’s met verschillende achtergronden.
De kracht ligt bij het non-verbale karakter van de behandelingen. Door te doen en te ervaren binnen de therapie kan je de problemen onderzoeken en vormgeven. Je krijgt meer zicht op je handelen en leert om op een andere manier te reageren op situaties of gevoelens waardoor je weer (meer) grip krijgt op je leven.
Voor wie is beeldende therapie?
Voor iedereen kan beeldende therapie helpen. Wat iemand maakt hoeft niet ‘mooi’ en ‘perfect’ te zijn, binnen de beeldende therapie gaat het juist om de manier hoe iemand het ervaart.
Doelen waar aan gewerkt kan worden tijdens de beeldende therapie zijn:
– Omgaan met stress en spanning
– Je gevoelens (beter) leren kennen
– Beter je grenzen aan kunnen geven
– Meer zelfvertrouwen krijgen
– Het werken aan een positief zelfbeeld
– Een (beter) beeld krijgen van het verleden
– Leren om gaan met gevoelens van verdriet en/of rouw
– Verminderen van angsten
Hoe nu verder?
Ben je geïnteresseerd in in het beeldende therapie traject? Neem dan contact met ons op door te bellen naar: 0598-856856 of stuur een e-mail naar karianne@keizer.email.